15 Temmuz Gazisi Hasan Önsoy Üniversitemizde Konferans Verdi

Üniversitemiz MEYOK koordinatörlüğünce ''15 Temmuz Gazisi Öğr. Gör. Hasan Önsoy'un Konferansı ve 15 Temmuz Belgesel Gösterimi'' etkinliği Üniversitemiz Mavi Salonu'nda düzenlendi.

Programa Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Selvi, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Gökgöz, Keskin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alper Gürer, Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Tuncay Erduran ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Doç. Dr. Özgür Selvi'nin seslendirdiği Demokrasi ve Milli Birlik Günü 15 Temmuz Belgeseli izlenmesi ile devam etti. 

15 Temmuz Belgeselinin gösteriminin ardından Doç. Dr. Özgür Selvi'nin açılış konuşmasıyla başladı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin aslında toplumun milli ve manevi değerlerini sarsmaya yönelik bir proje olduğunu belirten Doç. Dr. Özgür Selvi,''15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçmiş. Ben küçükken darbeler anlatılırdı. Bu darbe girişiminin kendine has bir durumu vardı. Birçok darbe birbirine benziyor ama bu biraz farklıydı. Toplumun çok güvendiği devletin organlarının içine sızmış bir terör örgütüydü. Toplumun bütün değerleriyle oynadığını gördük, toplumun değerlerini kökünden sarstı. Bence bu sadece yönetimi ele geçirme durumu değil, toplumun bütün milli ve manevi değerlerini sarsmaya yönelik bir projeydi. Allah'a hamdolsun ki bu milli ve manevi değerler darbe girişimine karşı en önemli kalkanımız oldu. O gece unutamadığım şeylerden birisi de sela okunmasıydı. O gün sela okunması darbe girişimine kalkışanları içinden titretmiş ve işimiz bitmiş diye düşünmüşlerdir. 252 şehitimiz ve 2196 gazimiz var. Bizim toplum olarak darbe girişiminin anlamadığım yönleri var. Bir düşmanla karşı karşıya gelirsin ve sonra şehit olursun bunun anlaşılır bir yönü var. Bu hainlerin hepsi vahşileşmiş insanlardı. Milletimizin üzerine bomba atabilecek silah doğrultabilecek gözünü kırpmadan vurabilecek insanlardı. Belgeselde de izlediniz başı karanlık sonu aydınlık olan bir süreç. Bir şeyi yıkmak isteyip de yıkamazsanız o şey daha güçlü gelir. 15 Temmuzda millet olarak bizlerin silkelenmesi ve daha da güçlenmesini sağlamıştır. 15 Temmuz da devletimizin şah damarına bıçak sallandı. Milletimiz o bıçağı sallayan bileği büktü. Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Gazisi Öğr. Gör. Hasan Önsoy, '' Başta Özgür Hocam olmak üzere katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ben, 15 Temmuz da meydanlara çıkmış birisi olarak, şehit ve gazi olmamış ama mücadele etmiş binlerce kahraman gördüm. Aradan 8 yıl geçti. Bazı anıları, isimleri, yaşananları ve  yüzleri unutsam da 

bir yüzü hiç unutmadım o da bize bu ihaneti yapan yüz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu darbe engellendi. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla insanlar sokağa çıktı ve darbeyi engelledi. Dünyada bunun bir örneği yok. Kalkışmayı duyduğum anda Genelkurmayın önündeydim. Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra halkımızın sokağa indiğini görmek bizleri daha da cesaretlendirdi. Binlerce kişiyi sokakta mücadele ederken gördüm. Düğünlerde maganda kurşun attığı zaman hemen çocuğumuzu saklıyoruz ama o gün kurşunlara karşı çocuklarıyla gelenlere şahit olduk. Milletimizin o günkü amacı demokrasiye ve kendi iradelerine sahip çıkmaktı. Türk milletinin kendi demokrasisine sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdik. Yabancı basında ''Türk halkı tanklara karşı demokrasisine sahip çıktı'' şeklinde haber yaptılar. Bu süreçte 252 şehitimiz oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış bu hain örgüte karşı halkımızın elinde karşı koyabileceği bir güç yoktu. Sadece iman gücü vardı. 7'sinden 70'ine herkes oradaydı ve tankların karşısında durdular. O tankların karşısında o insanları durduran iman gücüydü. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize de uzun ömürler versin.'' şeklinde konuştu.

Program, günün anısına toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.